Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου ο Μ. Συντυχάκης

Την Παρασκευή 5/4 πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμάκιου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης και τους Δ. Βρύσαλη, υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου και Τζένη Μπιτσάκη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης και συζήτησε με τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί  στον τομέα της εκπαίδευσης καθώς και τα εργασιακά τους ζητήματα, τη στάση των περιφερειακών και δημοτικών αρχών σε αυτά.

Ο Μ. Συντυχάκης ανέδειξε τη θέση του ΚΚΕ για ζητήματα όπως το θέμα του εξεταστικού στο Λύκειο που είναι στην επικαιρότητα σημειώνοντας πως: “Το πρόβλημα του Λυκείου είναι ο εξετασιοκεντρικός του χαρακτήρας και η φροντιστηριοποίησή του. Το πρόβλημα του Λυκείου είναι ότι δουλεύει για να αποκλείσει κάποιους από τη γνώση γιατί αύριο το σύστημα θέλει να τους αποκλείσει από τη ζωή με δικαιώματα. Εδώ βρίσκεται το άγχος των μαθητών του Λυκείου, η απώλεια του μορφωτικού ρόλου του αλλά και των γονιών τους που βλέπουν τα έξοδα να πολλαπλασιάζονται ώστε να έχουν μια ευκαιρία τα παιδιά τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.”

Ενώ στη συνέχεια στάθηκε και στο ζήτημα της προσχολικής αγωγής λέγοντας πως: “Το ΚΚΕ παλεύει για γενναίο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας νέων νηπιαγωγείων με μόνιμους νηπιαγωγούς σε κανονικά και όχι υπεράριθμα τμήματα. Γενναία κρατική χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των παροχών, τμήματα ένταξης και ειδικά νηπιαγωγεία για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά και για τα παιδιά των προσφύγων. Οι Δήμοι και η περιφέρεια χρειάζεται να προχωρήσουν άμεσα σε δέσμευση χώρων για να πραγματοποιηθούν κατάλληλες υποδομές για νηπιαγωγεία (…) Είναι γεγονός ότι, οι στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ, διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις, έχουν αναθέσει στην τοπική διοίκηση σημαντικό ρόλο στην προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και στο χώρο της εκπαίδευσης.”

Ενώ στο τέλος τους κάλεσε: “Να κρίνετε από την πείρα σας το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σχεδόν τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση, δεν έχει αλλάξει τα σχολικά βιβλία, παρά μόνο δυο-τρία. Γιατί προφανώς συμφωνεί με την ιδεολογική προπαγάνδα που γίνεται σε αυτά. Συμφωνεί με τη λογική της διαθεματικής σούπας που έχουν αυτά τα σχολικά βιβλία, που μπήκαν στα σχολεία επί ΝΔ, τα κράτησε το ΠΑΣΟΚ και τα διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια η πείρα δείχνει ότι μπορούμε να βάζουμε εμπόδια, να μετράμε μικρές νίκες, να καθυστερούμε. Αρκεί φυσικά να έχουμε ξεκάθαρο ότι η διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών δεν είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης αλλά πάλης. Η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης, των υποψηφίων που στηρίζει το ΚΚΕ σημαίνει δυνάμωμα των αγώνων για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, για αυτό σας καλούμε να μας στηρίξετε στις κάλπες που έρχονται, για να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα στους αγώνες που θα δώσουμε!”

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί